Seitan con ajo- Fokhagymás seitan (abszolút vega)

Mivel én egyre kevesebb húst eszem, sőt, mondhatni nem is eszem húst, keresem ugyebár az azt helyettesítő dolgokat…ilyen a seitan is, bár számomra ízetlen, ruganyos, szóval nem igazán vagyok oda érte…

De kitaláltam egy receptet, amolyan mindentbele- félét, ami általában be szokott jönni, mert én azt mondom, ugyebár, hogyha finom dolgokat keverünk össze (jó, persze azért ésszel), akkor a végeredmény is finom lesz. Namost, ilyen lett az én seitan-művem is. Biztos ezerféle seitan recept létezik, de én valahogy el akartam tüntetni a rágósságát, és valami iszonyú finomat akartam csinálni, sajnálva magamat, hogy ilyen sz..r ízűt kell ennem.

Tehát először a pucolt és szeletekre vágott fokhagymát, a rukkulát  és pici zöldspárgát extra szűz olívaolajon megpirítjuk, (itt bármilyen fajtájú olívaolajat lehet használni, úgyis csak rövid ideig hevítjük, és az egészet felhasználjuk, a lényeg, hogy extra-szűz legyen!!), azután rátesszük a mi kis seitan szeletünket…kis lángon sütjük egy ideig, sózzuk-borsózzuk, aztán, amikor úgy gondoljuk, hogy eléggé megsült az egyik oldala, megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk…

Készpász! Illetve nem, mert én, amikor készen van, teszek hozzá pár levél friss rukkulát is, azzal még egyszer megfordítom a seitant, (de már elzártam a tüzet, tehát a rukkula íze friss marad), éééés megfröcskölöm egy kis citromlével és friss paradicsom levével!! (de tényleg csak pár cseppel).

Na, ki próbálja ki? Méntridai roséval mennyei eledel!!

Fényképeket várok!!

 

 

 

Elérhetőség

Zöldarany- Méntrida Méntrida-Toledo (Spain)
Pilisborosjenö, Márton Áron utca 4. (MO)
00-34-654-130-386
00-36-20-234-34-01
dorijuanka@gmail.com